Tammikuu vetelee viimeisiä päiviä.Talvisia ovat kelit olleet. Lapasia on tullut tehtyä.

Viime vuoden maaliskuulla sain lahjaksi lapastarvikepakkauksen.

bontso%20ja%20muuta%20tammikuu%202014%20

Nämä lapaset ovat nimeltään etelä-pohjanmaan lapanen. Minulle oli ihan uutta tuo luominen kahdella langalla ja myös sellaisella tekniikalla, joka oli minulle uusi. Eka lapasen luomiseen kahdella langalla meni melkein kokonainen päivä. Yritin luoda ja purkaa vuoron perään. Mutta sitten lopulta se onnistui. Oli kiva neuloa , kun oli selkeä kukvio. Kivat olivat myös värit.

bontso%20ja%20muuta%20tammikuu%202014%20

Vielä yhdet siililapaset. Näitä on niin kiva neuloa. Hapsulangan silittäminen on niin kivaa, ihan kuin silittäisi kissaa.

Tammikuu 2014 Suuri Käsityö-lehdessä oli kiva bontson ohje.

bontso%20ja%20muuta%20tammikuu%202014%20

Tässä kuva valmiista bontsosta.  Kivan paksua ja pehmeää lankaa, Tuon siksak kuvion oppiminen oli myös oma prosessi. Kuinkahan monta tuntia minulla meni, kun neuloin ja purin . Varisnkin tuon harmaan langan kohdalla tuli paljon virheitä. Ohjeen teksti lehdessä on niin pientä, että ihan aluksi kirjoitin paperille mustalla tussilla isoin kirjaimin ohjeen ylös, jotta sitä oli helpompi lukea.. Nyt tuossa vaiheessa ohje on jo niin takaraivossa, että ohjetta ei enää tarvita.Tavoitteeni on saada tuo bontso valmiiksi mahdollisimman pian. Nuoremmalle tyttärelle sen nyt sen sitten neulon.

Aurinkoista ja iloista tammikuun viimeistä viikkoa sinulle blogi-ystävä. terveisin Äippä