Pakkaset ja lumiset kelit tulivat ja menivät. Eilen ja tänään pitkästä aikaa aurinko on hieman pilkistellyt tuolta pilven raosta. Puikot ja koukut ovat heiluneet täällä aina kuin se on vain mahdollista. Elämässä on välillä muutakin kuin tuota neulomista ja virkkaamista.

Viimeksi lupasin, että seuraavaksi tulee taas siilipalasia.

bontso%20ja%20muuta%20tammikuu%202014%20

Tässä on aikuisten kokoa lapasista.

 

Eihän koko aikaa voi tehdä siililapasia. eihän.

 

Sokevan käsityöltä tuli muutama viikko sitten jälleen kivoja uusia ideoita käsitöihin liittyen.

 

bontso%20ja%20muuta%20tammikuu%202014%20

 

Tässä ihan perus kolmiohuivi. Lankana käytin Teddy Novita-lankaa. Löysin mun lankavarastostani tuollaista ihanan tummanpunaista lankaa. Aloitus on niin, että luodaan 120 silmukkaa ja neulotaan aina oikein. Joka  kierroksen alussa ensin neulotaan ensimmäinen silmukka ja kaksi seuraavaa neulotaan yhteen ja kierros neulotaan normaalisti aina oikein. Sitten taas seuraavalla kierroksella alussa neulotaan ensimmäinen silmukka ja kavennetaan kaksi silmukkaa yhteen. Tätä tehdään niin kauan kuin lopussa on vain kolme silmukka jäljellä. Ne sitten päätetään lopuksi. Puikot ovat 8 numeroiset tai käsialan mukaan. Tämä oli helppoa ja kiva neuloa.

 

Seuraavaksi sitten virkattu huivi.

 

bontso%20ja%20muuta%20tammikuu%202014%20

 

Tämän huivin ohje löytyy Novita 2014 lehdestä. joka ilmestyi joitain viikkoja sitten. Tätä huivia virkataan kärjestä alkaen aina lisäten reunoissa.pylväitä. Lankana käytin Alize angora gold -lankaa, jossa hopeakimallelankaa mukana,värit vaihtuu vaalea turkoosista tummaan turkoosiin ja valkoiseen väriin. Virkkuukoukkuna oli numero 5. Vaihteeeksi oli kiva virkata ja neuloa huiveja.

Seuraavaksi olen innostunut kokeilemaan pöllöjä neulomuksiini. Aamupäivällä kävin käsityöliikkeestä tuosta läheltä ostamassa nappeja, niitä tarvitaan silmiksi.

Seuraavassa postauksessa sitten tulee pöllöjä.  Uskokaa tai älkää, mutta seuraavat siililapaset ovat jo puikoilla tulossa. Niitä odotellessa, Hyvää viikonloppua kaikille Blogi-ystäville. Pitää huoli toisistanne. toivottelee Äippä.